Hoe worden mijn persoonsgegevens beschermd?

www.easytoys.nl

We zijn blij dat je geïnteresseerd bent in EasyToys! De bescherming van jouw privacy is voor ons net zo belangrijk als voor jou. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw gegevens bij ons zo veilig mogelijk zijn en dat je het overzicht behoudt over de gegevensverwerking die jou betreft. In het volgende willen we je uitgebreid informeren over hoe we met jouw gegevens omgaan en over jouw rechten. Als je vragen of suggesties hebt over gegevensbescherming, staat onze functionaris voor gegevensbescherming ook persoonlijk tot je beschikking.

Persoonsgegevens zijn informatie die betrekking heeft op een geïdentificeerde of identificeerbare persoon. Dit omvat vooral informatie die conclusies over jouw identiteit mogelijk maakt, zoals jouw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Gegevens die we bijvoorbeeld verzamelen bij een bezoek aan onze website en die niet kunnen worden geassocieerd met jouw persoon, vallen niet onder de definitie van persoonsgegevens.

Je kunt deze privacyverklaring afdrukken of opslaan door gebruik te maken van de gebruikelijke functionaliteit van jouw browser.

Over EasyToys

EasyToys is een handelsmerk van het bedrijf EDC Retail BV. Voor meer informatie over EDC Retail BV kun je kijken onder het kopje "bedrijfsgegevens" op deze website. Voor contactgegevens kun je onder het kopje "klantenservice EasyToys" kijken.

1. Contactpersoon en verantwoordelijke

De contactpersoon en zogenaamde verantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens bij het bezoeken van deze website in de zin van de EU-algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is:

EDC Retail B.V.
Phoenixweg 6
9641 KS Veendam
Nederland

Telefoon: 0598 690 453
(hierna "wij" of "ons")

Voor alle vragen over gegevensbescherming met betrekking tot ons online aanbod of het gebruik van onze website, kun je ook altijd contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming via helpdesk@easytoys.nl.

2. Account en betalingsgegevens

2.1 Gebruikersaccount

Voor alle klanten die zich registreren, stellen we een wachtwoordbeveiligde directe toegang tot hun opgeslagen gegevens bij ons (klantenaccount) beschikbaar. Hier kun je informatie bekijken over je afgeronde, openstaande en binnenkort te verzenden bestellingen, of je opgeslagen gegevens corrigeren of wijzigen.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van deze gegevens is artikel 6, lid 1, onder b van de AVG.

2.2 Betalingsgegevens

We bieden betalingsopties aan via factuur, vooruitbetaling, Sofortüberweisung, Giropay, Paypal en creditcard. We verwerken je betalingsgegevens om de betalingen af te handelen. Afhankelijk van de gekozen betalingsmethode verstrekken we je betalingsgegevens aan de bank of de door ons ingeschakelde betalingsdienstverleners.
De rechtsgrondslag voor de verwerking van deze gegevens is artikel 6, lid 1, onder b van de AVG.

2.3 Afhandeling van betalingen

Pay.nl

Om een deel van de betalingen in onze webshop af te handelen, maken we gebruik van de betalingsdienstverlener Pay.nl, Kopersteden 10, 7547 TK Enschede, Nederland. Pay.nl verwerkt je naam-, adres- en woonplaatsgegevens, je IP-adres en je betalingsgegevens zoals je bankrekeningnummer of creditcardnummer. Pay.nl behoudt zich het recht voor om je gegevens te gebruiken om de service verder te verbeteren en in dit verband (geanonimiseerde) gegevens te delen met derden. Pay.nl bewaart je gegevens niet langer dan wettelijk toegestaan op basis van de geldende termijnen.
De rechtsgrondslag voor de verwerking van deze gegevens is artikel 6, lid 1, onder b van de AVG.
Meer informatie hierover vind je in de privacyverklaring van Pay.nl.

PayPal

Bij betaling via PayPal worden uw betaalgegevens tijdens de betalingsverwerking doorgegeven aan PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg (hierna "PayPal"). PayPal behoudt zich het recht voor om voor de betaalmethoden creditcard via PayPal, automatische incasso via PayPal of - indien aangeboden - "Aankoop op rekening" via PayPal een kredietcheck uit te voeren. Het resultaat van de kredietcheck met betrekking tot de statistische kans op betalingsverzuim wordt door PayPal gebruikt om te beslissen over de beschikbaarheid van de betreffende betaalmethode.

De kredietcheck kan waarschijnlijkheidswaarden bevatten (zogenaamde scorewaarden). Voor zover scorewaarden worden meegenomen in het resultaat van de kredietcheck, hebben deze hun basis in een wetenschappelijk erkende wiskundig-statistische methode. Adresgegevens worden onder andere meegenomen in de berekening van de scorewaarden.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van deze gegevens is artikel 6, lid 1, onder b van de AVG.
Voor meer informatie over gegevensbescherming, waaronder de gebruikte kredietinformatiebureaus, verwijzen wij naar het privacybeleid van PayPal. 

2.4 Kredietcheck

Als u kiest voor aankoop op rekening betalen, wordt uw kredietwaardigheid gecontroleerd op basis van wiskundig-statistische methoden voor uw transactie. Hiervoor sturen wij uw persoonlijke gegevens (zoals naam en adres) en de gegevens met betrekking tot uw bestelling (zoals IP-adres) volgens de bepalingen van de AVG naar Klarna Bank AB (publ) met hoofdkantoor in Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Zweden. 

Voor het doel van onze eigen identiteits- en kredietwaardigheidscontrole sturen Klarna of door Klarna ingeschakelde partnerbedrijven uw persoonlijke gegevens naar kredietinformatiebureaus. Van hen ontvangen ze dan informatie en indien nodig kredietinformatie op basis van wiskundig-statistische methoden, waarbij onder andere adresgegevens worden meegenomen in de berekening. De informatie die we ontvangen over de statistische kans op betalingsverzuim gebruiken we voor een weloverwogen beslissing over welke betaalmethode (aankoop op rekening, gespreid betalen of automatische incasso) we u kunnen aanbieden. Bij problemen met de adrescontrole, negatieve kredietcontrole of eventuele openstaande vorderingen uit eerdere zakelijke relaties kunnen we u onder bepaalde omstandigheden de betaalmethoden aankoop op rekening, gespreid betalen en automatische incasso niet aanbieden. De kredietcheck kan waarschijnlijkheidswaarden (scorewaarden) bevatten, die worden berekend op basis van wetenschappelijk erkende wiskundig-statistische methoden en waarin onder andere adresgegevens worden meegenomen in de berekening. Gedetailleerde informatie hierover en over de gebruikte kredietinformatiebureaus vindt u in het privacybeleid van Klarna AB. 

Als u het niet eens bent met de betaalmethoden die u worden aangeboden op basis van dit geautomatiseerde proces, kunt u ons dit schriftelijk laten weten via e-mail op helpdesk@easytoys.nl. We zullen dan onze beslissing opnieuw bekijken, rekening houdend met uw standpunt.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van deze gegevens is artikel 6, lid 1, onder f van de AVG, ons legitieme belang bij het voorkomen van betalingsverzuim en misbruik door derden.

3. Klantenservice

3.1 Contact met ons opnemen via e-mail

Je hebt de mogelijkheid om contact met ons op te nemen via helpdesk@easytoys.nl. In dit verband verwerken wij naast jouw contactgegevens ook de inhoud van jouw berichten en communicatie met ons. Wij verwerken de hierboven genoemde gegevens uitsluitend om met jou te communiceren.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van deze gegevens is artikel 6, lid 1, onder b van de AVG.

3.2 Zendesk

Om de communicatie met jou te verbeteren, maken wij ook gebruik van het chatprogramma Zendesk Chat, een dienst van Zendesk, Inc., 1019 Market Street, San Francisco, CA 94103, VS ("Zendesk"). Als je algemene of specifieke vragen of problemen hebt met betrekking tot onze producten, de website of ons bedrijf, kun je ons via Zendesk een bericht sturen. Je ziet of er iemand online is om direct te antwoorden. Als dit niet het geval is, zullen wij jouw verzoek tijdens onze openingstijden onmiddellijk beantwoorden. In dit verband verwerken wij gegevens uitsluitend om met jou te communiceren.
Bij het gebruik van Zendesk wordt het IP-adres van het eindapparaat en het adres van de subpagina van waaruit je Zendesk oproept, vastgelegd. Het IP-adres wordt gepseudonimiseerd. Zendesk maakt ook gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën. Uitgevoerde chats worden gelogd en opgeslagen.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van deze gegevens is artikel 6, lid 1, onder b van de AVG, indien het gaat om ondersteuningsaanvragen of aanvragen met betrekking tot producten vóór een mogelijke contractsluiting, en anders artikel 6, lid 1, onder f van de AVG, gebaseerd op ons legitieme belang om contact te onderhouden met onze klanten en klantrelaties te onderhouden.

De gegevens die in dit verband worden verzameld, kunnen worden overgedragen naar een server van Zendesk in de VS en daar worden opgeslagen. In het geval dat persoonsgegevens worden overgedragen naar de VS of andere derde landen, heeft Zendesk goedgekeurde bindende interne privacyvoorschriften in overeenstemming met artikel 46, lid 2, onder b, artikel 47 van de AVG en hebben wij met Zendesk standaardcontractuele clausules afgesloten in overeenstemming met artikel 46, lid 2, onder c van de AVG. Meer informatie hierover vind je in paragraaf 12 ("Overdracht van gegevens naar derde landen") van onze privacyverklaring.

Meer informatie hierover vind je in de privacyverklaring van Zendesk.

4. Nieuwsbrief, productaanbevelingen en klantenonderzoeken

4.1 Nieuwsbrief

Je hebt de mogelijkheid om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, waarin je regelmatig gratis informatie ontvangt over ons assortiment of onze partnerbedrijven en wij je op de hoogte stellen van exclusieve aanbiedingen.

Voor het bestellen van onze nieuwsbrief gebruiken we de zogenaamde double opt-in procedure, wat betekent dat we pas nieuwsbrieven per e-mail zullen sturen nadat je in onze notificatie-e-mail hebt bevestigd dat je onze nieuwsbrief wilt ontvangen door op een link te klikken. Als je de wens om de nieuwsbrief te ontvangen bevestigt, slaan we je e-mailadres, het tijdstip van aanmelding en het gebruikte IP-adres voor de aanmelding op, totdat je je afmeldt voor de nieuwsbrief. De opslag dient uitsluitend om de nieuwsbrief te verzenden en om je aanmelding te kunnen bewijzen. De rechtsgrondslag voor de verwerking van de genoemde gegevens is jouw toestemming volgens Art. 6 lid 1 lit. a AVG.

4.2 Productaanbevelingen

Als je een bestelling bij ons plaatst, zullen we ook je e-mailadres gebruiken om je productaanbevelingen te sturen voor producten die voor jou interessant kunnen zijn of die bij het gekochte product passen. De rechtsgrondslag hiervoor is Art. 6 lid 1 lit. f AVG in combinatie met § 7 lid 3 UWG, gebaseerd op ons belang om individuele aanbiedingen te sturen.

4.3 Klantenonderzoeken

Als je een bestelling bij ons plaatst, zullen we ook je e-mailadres gebruiken om je klanten- en tevredenheidsonderzoeken te sturen. De antwoorden op de enquêtes worden pseudoniem verzameld (geanonimiseerd bij klantenonderzoeken). We zullen de resultaten van de enquêtes gebruiken om onze producten en diensten te verbeteren. De rechtsgrondslag hiervoor is Art. 6 lid 1 lit. f AVG, gebaseerd op ons legitieme belang om onze dienstverlening voortdurend te verbeteren.

4.4 Mogelijkheid tot bezwaar

Je kunt op elk moment de verzending van nieuwsbrieven, productaanbevelingen, klanten- en tevredenheidsonderzoeken (hierna "reclame-e-mails") annuleren. Een overeenkomstige afmeldlink bevindt zich in elke reclame-e-mail. Een bericht naar de bovenstaande of in de e-mail vermelde contactgegevens (bijv. per e-mail of brief) is ook voldoende.

4.5.1 Deployteq

We gebruiken de tool "Deployteq" van e-Village B.V., Amertsfoortseweg 10 E, 3712 BC Huis ter Heide Nederland, om onze e-mailmarketing te personaliseren en te automatiseren.
De wettelijke basis voor het gebruik van CanopyDeploy is Art. 6 par. 1 lit. f AVG, gebaseerd op ons belang bij een eigentijdse e-mailmarketing. We hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met e-Village.

4.5.2 SurveyMonkey

We maken gebruik van technische diensten van SurveyMonkey Inc., San Mateo, One Curiosity Way, San Mateo, California 94403, USA ("SurveyMonkey") voor klantonderzoeken.
De wettelijke basis voor de bovengenoemde gegevensverwerking is Art. 6 par. 1 lit. f AVG, gebaseerd op ons legitieme belang om klantonderzoeken eigentijds uit te voeren.
In het geval dat persoonsgegevens worden overgedragen naar de VS, hebben we met SurveyMonkey standaard contractuele clausules afgesloten in overeenstemming met Art. 46 par. 2 lit. c AVG. Meer informatie hierover vind je in sectie 12 ("Gegevensoverdracht naar derde landen").
Voor meer informatie hierover kun je terecht in het privacybeleid van SurveyMonkey.

5. Wedstrijden, vouchers en loyaliteitsprogramma

5.1 Wedstrijden

Als je besluit deel te nemen aan wedstrijden die door ons worden georganiseerd, zullen we je meestal vragen om je naam en e-mailadres op te geven.
We verwerken de bovengenoemde gegevens om je te kunnen informeren in geval van winst en om ervoor te zorgen dat elke deelnemer slechts één keer deelneemt aan de wedstrijd. In sommige gevallen kunnen er aanvullende informatie vereist zijn voor deelname aan de wedstrijd (zoals leeftijd, etc.). In deze gevallen word je direct geïnformeerd over de vereiste gegevens bij de wedstrijd.

We gebruiken je gegevens ook voor markt- en opinieonderzoek. We gebruiken deze uitsluitend geanonimiseerd voor statistische doeleinden en alleen voor Sonoma Internet GmbH. Je antwoorden op enquêtes worden niet doorgegeven aan derden of gepubliceerd. We slaan de antwoorden uit onze enquêtes niet op samen met je e-mailadres of andere persoonlijke gegevens.

Je kunt te allen tijde bezwaar maken tegen het gebruik van je gegevens voor markt- en opinieonderzoek, geheel of gedeeltelijk, zonder dat hiervoor andere kosten dan de verzendkosten volgens de basistarieven ontstaan. Een mededeling in tekstvorm aan de bovengenoemde contactgegevens (bijv. e-mail, fax, brief) is hiervoor voldoende. Natuurlijk vind je ook in elke enquête e-mail een afmeldlink.

De wettelijke basis voor de bovengenoemde verwerking is Art. 6 par. 1 lit. b AVG.

5.2 Cadeaubonnen

Als je geïnteresseerd bent in een cadeaubon-aanbieding van Sovendus GmbH, Moltkestr. 11, 76133 Karlsruhe ("Sovendus") en op de cadeaubon-banner klikt, worden jouw aanhef, naam en e-mailadres versleuteld aan Sovendus doorgegeven om de cadeaubon voor te bereiden. Voorafgaand aan deze overdracht wordt het IP-adres al doorgegeven, dat door Sovendus uitsluitend voor doeleinden van gegevensbeveiliging wordt gebruikt en in de regel na zeven dagen geanonimiseerd. Bovendien sturen wij voor factureringsdoeleinden pseudonieme bestelnummers, bestelwaarde met valuta, sessie-ID, couponcode en tijdstempel naar Sovendus.

De rechtsgrondslag voor de verwerking zoals hierboven beschreven is Art. 6 Abs. 1 lit. b DSGVO.
Voor meer informatie over de verwerking van jouw gegevens door Sovendus, zie de online privacyverklaringen van Sovendus.

5.3 Loyaliteitspuntenprogramma

Met het aanmaken van een gebruikersaccount neem je automatisch deel aan ons loyaliteit punten programma.

Daarom verwerken wij naast jouw e-mailadres en naam ook de gegevens van jouw aankopen (aankoop- en bestelgegevens, bijvoorbeeld datum, product, productnummer, hoeveelheid, prijs).

De verzamelde gegevens zijn noodzakelijk voor de uitvoering van ons loyaliteit punten programma. We kunnen jouw huidige puntensaldo of speciale acties met betrekking tot het puntenprogramma naar jouw e-mailadres sturen als je daarvoor toestemming hebt gegeven.

Door de verwerking van gegevens over jouw aankopen kunnen we jou de resulterende loyaliteit punten toekennen en op jouw puntensaldo opslaan. Meer details over de structuur van ons loyaliteit punten programma vind je in onze deelnamevoorwaarden.

De rechtsgrondslag voor de verwerking zoals hierboven beschreven is Art. 6 Abs. 1 S. 1 lit. b) DSGVO.

6. Apparaat- en toegangsgegevens en het aanmaken van logbestanden

Bij elk gebruik van onze website verzamelen wij automatisch de gegevens die jouw browser doorstuurt om jouw bezoek aan de website mogelijk te maken. Deze omvatten met name:

  • Domeinnaam of IP-adres van het opvragende eindapparaat
  • Bestandsaanvraag van de cliënt (bestandsnaam en URL)
  • http-antwoordcode
  • Datum en duur van het bezoek
  • Adres van de opgeroepen website en de opvragende website

De gegevensverwerking is nodig om het bezoek aan de website mogelijk te maken en om de permanente functionaliteit en veiligheid van onze systemen te garanderen. De genoemde gegevens worden ook tijdelijk opgeslagen in interne logbestanden voor de hierboven beschreven doeleinden, om statistische informatie te verstrekken over het gebruik van onze website, om onze website verder te ontwikkelen met betrekking tot het gebruiksgedrag van onze bezoekers (bijvoorbeeld als het aandeel mobiele eindapparaten toeneemt waarmee de pagina's worden opgevraagd) en om onze website in het algemeen administratief te onderhouden.

De rechtsgrondslag voor de hierboven beschreven gegevensverwerking is Art. 6 Abs. 1 lit. b DSGVO.

7. Gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën (samen "tools" genoemd), die door ons zelf of door derden worden aangeboden. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door de browser op je apparaat worden opgeslagen. Cookies worden niet gebruikt om programma's uit te voeren of virussen op je computer te laden. Ze maken comfortabel surfen op internet mogelijk: wanneer je de website opnieuw bezoekt, wordt de opgeslagen cookie naar de webserver overgebracht. Zo worden bijvoorbeeld de goederen die je in jouw winkelmandje hebt geplaatst opgeslagen, zodat je de volgende keer gemakkelijk verder kunt winkelen waar je gebleven was. 

Vergelijkbare technologieën zijn met name webopslag (lokale/sessieopslag), vingerafdrukken, tags of pixels. De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies en vergelijkbare technologieën te accepteren. Je kunt je browserinstellingen echter meestal aanpassen om cookies of vergelijkbare technologieën te weigeren of alleen op basis van voorafgaande toestemming op te slaan. Als je cookies of vergelijkbare technologieën weigert, werken mogelijk niet alle aanbiedingen van ons probleemloos voor je.

Een gedetailleerd overzicht van de door ons gebruikte cookies en tools vind je hier: https://support.easytoys.nl/hc/nl/articles/11277582319261-Cookiebeleid

7.1 Rechtsgrondslag en intrekking

Rechtsgrondslag

Wij gebruiken tools die noodzakelijk zijn voor de werking van de website op basis van ons legitieme belang overeenkomstig artikel 6, lid 1, zin 1, onder f, AVG, om jou een comfortabelere en meer gepersonaliseerde gebruik van onze website mogelijk te maken en het gebruik zo tijdbesparend mogelijk te maken. In bepaalde gevallen kunnen deze tools ook nodig zijn voor de uitvoering van een contract of voor de uitvoering van precontractuele maatregelen, dan vindt de verwerking plaats overeenkomstig artikel 6, lid 1, zin 1, onder b, AVG.

Optionele cookies en vergelijkbare technologieën voor marketing- en analyse doeleinden gebruiken wij alleen als je ons hiervoor toestemming hebt gegeven voor gegevensverwerking overeenkomstig artikel 6, lid 1, onder a, AVG en eventueel voor gegevensoverdracht naar derde landen overeenkomstig artikel 49, lid 1, zin 1, onder a, AVG via onze toestemmingsbanner. De risico's verbonden aan de overdracht van gegevens naar derde landen vind je in paragraaf 12 ("Overdracht van gegevens naar derde landen"). De toegang tot en opslag van informatie op het eindapparaat is gebaseerd op de uitvoeringswetten van de ePrivacy-richtlijn van de EU-lidstaten.

Verkrijgen van jouw toestemming

Onze website maakt gebruik van de tool One Trust van OneTrust Technology Limited, 82 St. John Street, Londen, Engeland, EC 1M 4JN ("One Trust") voor het verzamelen en beheren van toestemmingen en eventuele intrekkingen. Als je een beslissing neemt in de toestemmingsbanner, wordt er een cookie geplaatst die uw goedkeuring of afwijzing vastlegt. Wij plaatsen deze technisch noodzakelijke cookie op basis van artikel 6, lid 1, onder f, AVG om jouw toestemming te documenteren. Toegang tot en opslag van informatie op het eindapparaat is in deze gevallen absoluut noodzakelijk en is gebaseerd op de uitvoeringswetten van de ePrivacy-richtlijn van de EU-lidstaten. Als je je cookies verwijdert, zullen wij je bij een later bezoek opnieuw om je toestemming vragen.

Intrekking van uw toestemming of wijziging van uw selectie

Je kunt je gegeven toestemming te allen tijde intrekken of de selectie van de tools aanpassen. Meer informatie hoe je dat doet vind je in de volgende link: Cookiebeleid - EasyToys.

7.2 Noodzakelijke tools

We gebruiken bepaalde tools om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken ("noodzakelijke tools"). Zonder deze tools zouden we onze dienst niet kunnen aanbieden. Daarom worden noodzakelijke tools zonder toestemming gebruikt op basis van onze legitieme belangen volgens Art. 6 lid 1 S. 1 lit. f AVG of om een contract uit te voeren of precontractuele maatregelen te nemen volgens Art. 6 lid 1 S. 1 lit. b AVG.

Eigen cookies

We gebruiken onze eigen noodzakelijke cookies in het bijzonder 
· voor login-authenticatie,
· voor load balancing,
· om jouw taalinstellingen op te slaan,
· om te registreren dat je een geplaatste informatie op onze website heeft gezien - zodat deze niet opnieuw wordt weergegeven bij uw volgende bezoek aan de website.

Om onze website te verbeteren, gebruiken we verschillende technologieën om onze website te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en de bijbehorende gegevens te evalueren. De verzamelde gegevens kunnen met name het IP-adres van het eindapparaat, de datum en tijd van toegang, het identificatienummer van een cookie, de apparaat-ID van mobiele eindapparaten en technische informatie over de browser en het besturingssysteem bevatten. De verzamelde gegevens worden echter uitsluitend pseudoniem opgeslagen, zodat er geen directe conclusies kunnen worden getrokken over personen.

In het volgende gedeelte willen we deze technologieën en de aanbieders die hiervoor worden gebruikt nader toelichten.

Welke technisch noodzakelijke tools gebruiken we?

De volgende tools zijn absoluut noodzakelijk voor het gebruik van onze service om technische redenen. Ze garanderen dat onze service veilig en functioneert.

Google Tag Manager

Onze website maakt gebruik van Google Tag Manager, die wordt aangeboden door Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland voor gebruikers uit de Europese Economische Ruimte en Zwitserland en voor alle andere gebruikers van Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (samen "Google"). De Tag Manager wordt gebruikt voor het beheer van trackingtools en andere diensten, zogenaamde website-tags. Een tag is een element dat in de broncode van onze website wordt geplaatst om bijvoorbeeld voorgeschreven gebruiksgegevens te verzamelen. De Google Tag Manager zorgt voor de activering van andere tags die op hun beurt mogelijk gegevens verzamelen. De gegevens worden gedeeltelijk opgeslagen op een Google-server in de VS. Als er op domein- of cookie-niveau een deactivering is uitgevoerd, blijft deze van toepassing op alle trackingtags die zijn geïmplementeerd met Google Tag Manager.

Google Tag Manager werkt zonder het gebruik van cookies.
De rechtsgrondslag voor het gebruik van Google Tag Manager is Art. 6 lid 1 lit. f AVG, gebaseerd op ons belang bij een efficiënt beheer van de tools die we gebruiken.

Gegevens worden gedeeltelijk verwerkt op een Google-server in de VS. In het geval dat persoonlijke gegevens worden overgedragen naar de VS of andere derde landen, hebben we standaardcontractuele clausules afgesloten met Google in overeenstemming met Art. 46 lid 2 lit. c AVG. Meer informatie vind je in paragraaf 12 ("gegevensoverdracht naar derde landen").

Meer informatie is te vinden in de informatie van Google over Tag Manager.

One Trust

Voor het verkrijgen en beheren van cookie-toestemmingen gebruiken wij de tool One Trust (zie hierboven). Met behulp van deze tool kan er toestemming worden gegeven voor alle, individuele of geen gegevensverwerkingen via cookies. Tijdens jouw bezoek aan onze website worden jouw toestemmingen of intrekkingen, het plaatsen van cookies, jouw IP-adres, informatie over jouw browser, jouw apparaat en het tijdstip van jouw bezoek overgedragen aan One Trust. Bovendien gebruikt One Trust een noodzakelijke cookie om jouw gegeven toestemmingen en intrekkingen op te slaan. Bij toestemming worden ook informatie over de browser, het land en het apparaattype opgeslagen.

Deze gegevensverwerkingen zijn nodig om jou de wettelijk vereiste cookiebeheeroplossing te bieden en om aan onze documentatieverplichtingen te voldoen. De rechtsgrondslag voor het gebruik van One Trust is artikel 6, lid 1, onder f van de AVG, gebaseerd op ons belang om te voldoen aan de wettelijke vereisten voor het beheer van cookie-toestemmingen.

De gegevens worden wereldwijd doorgegeven. In het geval van de overdracht van persoonsgegevens naar de VS of andere derde landen, hebben we standaard contractuele clausules afgesloten met One Trust in overeenstemming met artikel 46, lid 2, onder c van de AVG. Meer informatie vind je in paragraaf 12 ("Overdracht van gegevens naar derde landen") van het privacybeleid van One Trust.

Meer informatie vind je in het privacybeleid van One Trust.

7.3 Welke analyse- en marketingcookies gebruiken we?

We gebruiken ook tools voor analyse- en advertentiedoeleinden ("marketingtools"). Sommige van de toegangsgegevens die worden gegenereerd bij het gebruik van onze website worden gebruikt voor op interesse gebaseerde reclame. Door de analyse en evaluatie van deze toegangsgegevens kunnen we gepersonaliseerde advertenties weergeven op onze website en op de websites van andere aanbieders die overeenkomen met jouw werkelijke interesses en behoeften.

In het volgende gedeelte willen we deze technologieën en de gebruikte aanbieders nader toelichten. De verzamelde gegevens kunnen met name omvatten:
· het IP-adres van het apparaat;
· het identificatienummer van een cookie;
· de apparaat-ID van mobiele apparaten;
· Referrer-URL (voorheen bezochte pagina);
· Bezochte pagina's (datum, tijd, URL, titel, verblijfsduur);
· Gedownloade bestanden;
· Geklikte links naar andere websites;
· Indien van toepassing, het bereiken van bepaalde doelen (conversies);
· Technische informatie: besturingssysteem; browsertype, -versie en -taal; apparaattype, -merk, -model en -resolutie;
· Geschatte locatie (land en mogelijk stad).

De verzamelde gegevens worden echter uitsluitend pseudoniem opgeslagen, zodat er geen directe conclusies kunnen worden getrokken over de personen.

ADITION

Onze website maakt gebruik van diensten van Virtual Minds GmbH, Ellen-Gottlieb-Straße 16, D-79106 Freiburg im Breisgau ("ADITION"). ADITION maakt gebruik van cookies om de weergave van advertenties die door de klanten van ADITION worden geplaatst, voor gebruikers te optimaliseren. 

Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de maximale frequentie waarmee een gebruiker een advertentie te zien krijgt. Bovendien gebruikt ADITION in individuele gevallen opgeslagen cookie-informatie voor statistische evaluaties. ADITION slaat door het plaatsen van cookies geen informatie op zoals naam, e-mailadressen of andere persoonlijke gegevens. De informatie bevat technische informatie zoals de frequentie van het weergeven van advertenties en de datum waarop ze werden weergegeven, de gebruikte browser of het geïnstalleerde besturingssysteem. Alle opgeslagen gegevens worden op servers in Duitsland bewaard. Bovendien voldoet ADITION aan alle P3P-vereisten (Privacy Preferences Project).

Het overgedragen IP-adres van een gebruikersapparaat wordt volledig geanonimiseerd en gebruikt om huishoudnetwerken te vormen. In huishoudnetwerken kunnen de apparaten die met het internet zijn verbonden, zoals computers, telefoons, Connected TV's en andere, worden herkend en kunnen de verzamelde gebruiksgegevens van websites over de verschillende apparaten worden gecombineerd. Met de verkregen informatie kunnen noch persoonlijke gegevens noch een specifieke locatie van de gebruikers worden bepaald. Een persoonlijke identificatie van de gebruikers is dus uitgesloten.

Meer informatie hierover vind je in het privacybeleid van ADITION.

Affilinet / Awin / Webmaster Plan / Digital Window

De website neemt deel aan partnerprogramma's van Awin AG, Eichhornstraße 3, 10785 Berlijn ("Affilinet"), een dienst voor het integreren van advertenties in de vorm van tekstlinks, afbeeldingslinks, banners of invoervelden. Affilinet maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën om relevante advertenties voor jou te tonen. Affilinet maakt ook gebruik van zogenaamde webbeacons (onzichtbare afbeeldingen). Hierdoor kunnen gegevens zoals het bezoekersverkeer op deze pagina's worden geëvalueerd.

De door cookies en webbeacons verzamelde informatie over het gebruik van deze website (inclusief jouw IP-adres) en de levering van advertentieformaten worden overgebracht naar een server van Affilinet en daar opgeslagen. Deze informatie kan door Affilinet worden doorgegeven aan contractpartners van Affilinet. Affilinet zal jouw IP-adres echter niet samenvoegen met andere door jou opgeslagen gegevens.

Meer informatie hierover vind je in het privacybeleid van Affilinet.

Google Ads

Onze website maakt gebruik van de dienst "Google Ads", die wordt aangeboden door Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland voor gebruikers uit de Europese Economische Ruimte en Zwitserland en door Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA voor alle andere gebruikers.

Bij Google Ads worden door middel van "Google Ads Conversion Tracking" door ons gedefinieerde klantacties vastgelegd en geanalyseerd (zoals bijvoorbeeld het klikken op een advertentie, paginaweergaven, downloads). We maken gebruik van "Google Ads Remarketing" om gepersonaliseerde advertenties voor onze producten op partnerwebsites van Google te tonen. Beide diensten maken gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
De gegevens die in dit verband worden verzameld, kunnen door Google worden overgedragen naar een server in de Verenigde Staten en daar worden opgeslagen. In het geval van de overdracht van persoonsgegevens naar de Verenigde Staten hebben wij standaard contractuele clausules met Google afgesloten voor de evaluatie van de gegevens.

Als je een Google-account gebruikt, kan Google, afhankelijk van de instellingen in je Google-account, je web- en app-browsergeschiedenis koppelen aan je Google-account en informatie uit je Google-account gebruiken om advertenties te personaliseren. Als je deze koppeling met je Google-account niet wenst, is het noodzakelijk dat je uitlogt bij Google voordat je onze website bezoekt.

Als je niet hebt ingestemd met het gebruik van Google Ads, zal Google alleen algemene advertenties tonen die niet zijn geselecteerd op basis van de informatie die over jou is verzameld op deze website. Naast het intrekken van je toestemming, heb je ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde advertenties uit te schakelen in de advertentie-instellingen van Google.

We hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Google Ireland Limited voor het gebruik van Google Ads. In het geval van de overdracht van persoonsgegevens van Google Ireland Limited naar de Verenigde Staten, hebben Google Ireland Limited en Google LLC standaard contractuele clausules (Uitvoeringsbesluit (EU) 2021/914, Module 3) afgesloten in overeenstemming met artikel 46, lid 2, onder c van de AVG. Daarnaast verkrijgen we ook jouw uitdrukkelijke toestemming in overeenstemming met artikel 49, lid 1, onder a van de AVG voor de overdracht van jouw gegevens naar derde landen.
De volgende cookies worden ingesteld door Google:
· "_gcl_au" gedurende 90 dagen
· "_gcl_aw" gedurende 90 dagen
Meer informatie hierover vind je in de informatie over gegevensgebruik en het privacybeleid van Google.

Google Analytics

Onze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service van Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS ("Google"). Volgens Google is Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland, de contactpersoon voor alle privacykwesties.
Google Analytics maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën om ons websitegedrag van gebruikers te analyseren en te verbeteren. Google zal de verzamelde informatie verwerken om uw gebruik van de website te evalueren, rapporten over website-activiteiten voor website-exploitanten samen te stellen en andere diensten te leveren die verband houden met websitegebruik en internetgebruik. De gegevens die hierbij worden verzameld, kunnen door Google worden overgedragen naar een server in de VS voor evaluatie en opslag.
We hebben de volgende privacy-instellingen geselecteerd voor Google Analytics:
IP-anonimisering (verkorting van het IP-adres vóór de evaluatie, zodat geen conclusies kunnen worden getrokken over uw identiteit)
Uitgeschakelde advertentiefuncties (inclusief doelgroep-retargeting via GA Audience)
Uitgeschakelde gepersonaliseerde advertenties
Uitgeschakeld cross-device tracking (Google Signals)
Uitgeschakelde gegevensuitwisseling met andere Google-producten en -diensten
De volgende gegevens worden verwerkt door Google Analytics:
Geanonimiseerd IP-adres;
Referrer-URL (vooraf bezochte pagina);
Bezochte pagina's (datum, tijd, URL, titel, verblijfsduur);
Gedownloade bestanden;
Geklikte links naar andere websites;
Eventuele bereikte doelen (conversies);
Technische informatie: besturingssysteem; browsertype, -versie en -taal; apparaattype, -merk, -model en -resolutie;
Geschatte locatie (land en mogelijk stad, op basis van geanonimiseerd IP-adres).
Google Analytics gebruikt de volgende cookies voor het genoemde doel met de bijbehorende opslagduur:
· " _ga " voor 2 jaar en " _gid " voor 24 uur (beide voor de herkenning en onderscheiding van websitebezoekers door een gebruikers-ID);
· " _gat " voor 1 minuut (voor het verminderen van verzoeken aan de Google-servers);
· Eventueel "IDE" voor 13 maanden (third-party-cookie voor de herkenning en onderscheiding van websitebezoekers door een gebruikers-ID, voor het vastleggen van interactie met advertenties en als onderdeel van het afspelen van gepersonaliseerde advertenties).

We hebben met Google een verwerkersovereenkomst afgesloten voor het gebruik van Google Analytics en, in het geval van de overdracht van persoonsgegevens naar de VS of andere derde landen, standaard contractuele clausules. Meer informatie hierover vindt u in paragraaf 12 ("Overdracht van gegevens naar derde landen") van de privacyverklaring van Google.

Meer informatie hierover vindt u in de privacyverklaring van Google.

Google Optimize

Google Optimize wordt gebruikt in combinatie met Google Analytics. Dit betekent dat Google Optimize dezelfde cookies gebruikt als Google Analytics. Het is een testtool en helpt ons om onze website voor jullie te verbeteren. De contactpersoon voor alle zaken is weer Google. Meer informatie over gegevensbescherming vind je onder het punt Google Analytics.

Hot Jar

Hotjar is een analyse-tool waarmee we jouw online gedrag kunnen evalueren. Met de verzamelde gegevens kunnen we de functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid van onze website verbeteren en daarmee onze conversieratio verhogen.

Meer informatie vind je in het privacybeleid van HotJar: https://www.hotjar.com/legal/policies/privacy/

Clarity

Microsoft Clarity is een klanttraject volgsysteem dat de bewegingen en interacties van bezoekers op een website vastlegt. Het uiteindelijke doel van deze informatie/data is om de gegevens te analyseren voor de optimalisatie van de website.


Meer informatie vind je in het privacybeleid van Clarity (onderdeel van Microsoft): https://www.microsoft.com/en-us/concern/privacy

Dynamic Yield

Wij maken gebruik van Dynamic Yield, een personalisatieservice voor klanten. Dynamic Yield gebruikt cookies en andere technologieën om de bewegingen en interacties van bezoekers op onze website vast te leggen en te analyseren. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om onze website te optimaliseren en gepersonaliseerde inhoud en aanbiedingen te bieden op basis van de interesses en voorkeuren van individuele gebruikers.

Dynamic Yield verwerkt persoonsgegevens namens ons als verwerkingsverantwoordelijke. Het kan hierbij gaan om gegevens zoals IP-adressen, apparaat- en browserinformatie, bezochte pagina's en interacties met de website.

We hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Dynamic Yield om ervoor te zorgen dat zij uw persoonsgegevens alleen verwerken in overeenstemming met onze instructies en de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming.

Vimeo

Wij maken gebruik van Vimeo, een videoplatform van Vimeo, LLC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, VS. Wanneer u een video op onze website bekijkt die is geüpload naar of ingesloten vanuit Vimeo, worden bepaalde gegevens van u door Vimeo verwerkt. Dit omvat informatie over de video's die u bekijkt en uw IP-adres.

Vimeo kan ook cookies en vergelijkbare technologieën gebruiken om informatie te verzamelen over uw interacties met de video's die op onze website worden afgespeeld. Raadpleeg het privacybeleid van Vimeo voor meer informatie over de specifieke informatie die Vimeo verzamelt en hoe het wordt gebruikt.

Wij hebben een overeenkomst afgesloten met Vimeo om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens alleen worden verwerkt in overeenstemming met onze instructies en de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming.

Linkster

Wij maken op deze pagina gebruik van de tracking-technologie van Linkster GmbH, Geschwister-Scholl-Straße 52, 20251 Hamburg, om inzicht te krijgen in partnerschappen en advertentiekanalen en deze te meten en te visualiseren. Dit is een functie om de efficiëntie van de bijbehorende advertentie maatregelen te meten. Bovendien stellen de gegevens ons in staat om advertenties resultaten toe te wijzen voor de afrekening met bijbehorende advertentie partners. Wanneer u op een advertentie-integratie klikt, worden er cookies opgeslagen in uw browser die worden uitgelezen in het geval van een transactie. Bij elk touchpoint stuurt uw browser een HTTP-verzoek (request) naar de server van Linkster, waarbij bepaalde informatie wordt overgedragen. Deze informatie omvat de URL van de website waarop advertentiemateriaal is geplaatst (referrer-URL), de browser-identificatie (user-agent) van uw apparaat (inclusief informatie over het apparaattype en besturingssysteem), het IP-adres van het apparaat (dit IP-adres wordt door ons vóór opslag geanonimiseerd en gehasht), HTTP-header (automatisch door uw browser verzonden datapakket met diverse technische informatie), het tijdstip van het verzoek en, indien eerder op het apparaat opgeslagen, de cookie met de inhoud ervan.

De tracking-technologie slaat cookies op uw apparaat op ter documentatie van acties. In de cookie wordt een 24-cijferige, anonieme ID opgeslagen. De gegevens zijn versleuteld opgeslagen in onze database op de server en zijn gekoppeld aan deze ID.

Hierin is informatie opgenomen over de laatste touchpoints (d.w.z. wanneer een bepaald advertentiemateriaal vanaf een apparaat werd getoond of aangeklikt). De opgeslagen touchpoints kunnen indien nodig worden samengevoegd tot een customer journey (gebruikersreis).
Bij een actie-verzoek worden meestal ook het bestelnummer en de waarde van uw winkelwagen overgedragen en door ons opgeslagen. Bovendien kunnen de volgende waarden worden overgedragen en opgeslagen: uw klantnummer, nieuwe klantkenmerken, uw leeftijd en geslacht, evenals de informatie die u heeft verstrekt bij een klantenenquête.

De door Linkster GmbH opgeslagen cookies worden uiterlijk na 30 dagen verwijderd. De aan ons verstrekte informatie en de cookies dienen uitsluitend het doel van een correcte toewijzing van het succes van advertentiemateriaal en de bijbehorende afrekening en zijn gerechtvaardigd met onze legitieme belangen in overeenstemming met artikel 6, lid 1, zin 1, lit. f AVG.

Als je niet wilt dat er cookies worden opgeslagen in je browser, kun je dit bereiken door de juiste browserinstellingen te gebruiken. Je kunt in je browser het opslaan van cookies uitschakelen via Extra/Internetopties, beperken tot bepaalde websites of je browser zo instellen dat je een melding krijgt wanneer er een cookie wordt verzonden. Houd er echter rekening mee dat je in dit geval mogelijk beperkte weergave van online aanbiedingen en beperkte gebruikersbegeleiding kunt verwachten. Je kunt cookies op elk moment verwijderen. In dit geval worden de opgeslagen informatie van je apparaat verwijderd.

Het verzamelen en verwerken van trackinggegevens kan ook worden uitgeschakeld door te klikken op deze TrackingOpt-out link: https://trck.linkster.co/privacy-optout.do

Inzage in jouw gegevens: https://trck.linkster.co/privacy-mydata.do

Je kunt de specifieke cookies die worden gebruikt door onze trackingtechnologie vinden in de volgende lijst:
TRS: Unieke, 24-cijferige identifier (ID) voor het volgen van partnerschappen. Deze cookie wordt opgeslagen in de clientbrowser en identificeert database-records die de touchpoint-gegevens bevatten.
TRSCJ: Fallback-cookie met de rudimentaire touchpoint-gegevens voor het volgen van partnerschappen. Deze cookie bevat gecodeerd alle touchpoint-gegevens in de clientbrowser.
trs_db_optout: Wanneer je op de Tracking-Opt-out link klikt, wordt er een speciale cookie geschreven waarmee tracking in de huidige webbrowser van het apparaat wordt uitgeschakeld. Tracking wordt echter weer ingeschakeld zodra je het TrackingOpt-out cookie verwijdert.

We hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Linkster.

Microsoft Advertising (voormalig Bing Ads)

Onze website maakt gebruik van Microsoft Advertising, een dienst van Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, VS ("Microsoft"). Microsoft gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om jou relevante advertenties te tonen. Het gebruik van deze technologieën stelt Microsoft en zijn partnerwebsites in staat om advertenties te plaatsen op basis van eerdere bezoeken aan onze of andere websites op internet. De gegevens die in dit verband worden verzameld, kunnen door Microsoft worden overgedragen naar een server in de VS voor evaluatie en opslag.

Je kunt voorkomen dat Microsoft de gegevens die door de cookies worden gegenereerd en die betrekking hebben op jouw gebruik van de website, verzamelt en verwerkt, door de gepersonaliseerde advertenties op de opt-out pagina van Microsoft uit te schakelen. Houd er rekening mee dat in dit geval de bezwaarprocedure opnieuw moet worden gevolgd na het verwijderen van alle cookies in je browser of bij het later gebruik van een andere browser en/of profiel.

Meer informatie hierover vind je in het privacybeleid van Microsoft.
We hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Microsoft.

Taboola

Deze website maakt gebruik van de Content Discovery-technologie van Taboola Europe Limited, Oneustonsq 40 Melton Street, 13th Floor, Londen, Groot-Brittannië ("Taboola"), om je andere online inhoud aan te bevelen die voor jou interessant zou kunnen zijn. Om deze aanbevelingen te sturen, verzamelt Taboola informatie over jouw apparaat en jouw gedrag op deze website (en andere partnerwebsites) via cookies en vergelijkbare technologieën.
Meer informatie hierover vind je in het privacybeleid van Taboola.

Tectumedia

Deze website maakt gebruik van diensten van tectumedia GmbH, Eichhornstraße 3, 10785 Berlijn ("Tectumedia") voor conversietracking, waarbij met name informatie over transacties en paginaweergaven wordt geanalyseerd. Daarnaast worden de diensten gebruikt voor targetingdoeleinden om relevantere en nuttigere advertenties weer te geven.

Bij het gebruik van diensten van Tectumedia worden jouw persoonsgegevens gedeeld met de volgende aanvullende dienstverleners:
MDSP GmbH, Friedrichstraße 171, 10117 Berlijn, Duitsland: www.m-dsp.com
M,P,NEWMEDIA, GmbH, Hindenburgstraße 45, 71638 Ludwigsburg: www.mp-newmedia.com
Outbrain Inc., 39 W, 13th St, New York 10011, USA: www.outbrain.com
Tisoomi GmbH, Gänsemarkt 31, 20354 Hamburg, Duitsland: www.tisoomi.com
Twiago GmbH, Charlottenstraße 61, 51149 Keulen, Duitsland: www.twiago.com
Quantcast International Limited, Lower Mercer Street, 1st Floor, Dublin 2, Ierland: www.quantcast.com
Verizon Communications Inc., 1095 Avenue of the Americas, New York, NY 10036, USA: www.verizon.com

Trusted Shops

Als je ons hiervoor tijdens of na je bestelling uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven door een bijbehorend selectievakje aan te vinken of op een daarvoor bestemde knop te klikken, zullen wij jouw e-mailadres voor de herinnering om een beoordeling van je bestelling te geven, doorgeven aan Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15c, 50823 Keulen ("Trusted Shops"), zodat deze je per e-mail kan herinneren aan de mogelijkheid om een beoordeling te geven.

Deze toestemming kan op elk moment hier of door middel van een bericht aan de bovengenoemde contactmogelijkheid of rechtstreeks aan Trusted Shops worden ingetrokken. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de privacyverklaring van Trusted Shops.

Sleeknote

Wij maken gebruik van Sleeknote, een tool voor het maken van pop-ups en inschrijfformulieren op onze website. Sleeknote kan cookies en vergelijkbare technologieën gebruiken om informatie te verzamelen over uw interacties met de pop-ups en formulieren op onze website. Dit omvat informatie zoals uw IP-adres, browsertype, bezochte pagina's en interacties met onze website.

Sleeknote verwerkt persoonsgegevens namens ons als verwerkingsverantwoordelijke. We hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Sleeknote om ervoor te zorgen dat zij uw persoonsgegevens alleen verwerken in overeenstemming met onze instructies en de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming.

De gegevens die door Sleeknote worden verzameld, worden gebruikt om onze marketinginspanningen te optimaliseren en gepersonaliseerde inhoud en aanbiedingen te bieden op basis van de interesses en voorkeuren van individuele gebruikers. U kunt zich op elk moment afmelden voor onze e-mails door de link onderaan elke e-mail te volgen of door contact met ons op te nemen via de contactgegevens in deze privacyverklaring.

Door onze website te gebruiken en uw persoonsgegevens te verstrekken, stemt u in met het gebruik van Sleeknote zoals beschreven in deze privacyverklaring.

Outbrain

Wij maken gebruik van Outbrain, een online advertentieplatform dat advertenties weergeeft op onze website en op andere websites van derden. Outbrain kan cookies en vergelijkbare technologieën gebruiken om informatie te verzamelen over uw interacties met de advertenties die op onze website worden weergegeven. Dit omvat informatie zoals uw IP-adres, browsertype, bezochte pagina's en interacties met onze website.

Outbrain verwerkt persoonsgegevens namens ons als verwerkingsverantwoordelijke. We hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Outbrain om ervoor te zorgen dat zij uw persoonsgegevens alleen verwerken in overeenstemming met onze instructies en de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming.

De gegevens die door Outbrain worden verzameld, worden gebruikt om onze marketinginspanningen te optimaliseren en gepersonaliseerde inhoud en aanbiedingen te bieden op basis van de interesses en voorkeuren van individuele gebruikers. U kunt zich op elk moment afmelden voor de advertenties van Outbrain door de instructies te volgen in de advertentie of door contact met ons op te nemen via de contactgegevens in deze privacyverklaring.

Door onze website te gebruiken en uw persoonsgegevens te verstrekken, stemt u in met het gebruik van Outbrain zoals beschreven in deze privacyverklaring.

DPG Media

Wij maken gebruik van diensten van DPG media voor het plaatsen van advertenties op onze website. DPG media kan cookies en vergelijkbare technologieën gebruiken om informatie te verzamelen over uw interacties met de advertenties die op onze website worden weergegeven. Dit omvat informatie zoals uw IP-adres, browsertype, bezochte pagina's en interacties met onze website.

DPG media verwerkt persoonsgegevens namens ons als verwerkingsverantwoordelijke. We hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met DPG media om ervoor te zorgen dat zij uw persoonsgegevens alleen verwerken in overeenstemming met onze instructies en de geldende wetgeving inzake gegevensbescherming.

De gegevens die door DPG media worden verzameld, worden gebruikt om onze marketinginspanningen te optimaliseren en gepersonaliseerde inhoud en aanbiedingen te bieden op basis van de interesses en voorkeuren van individuele gebruikers. U kunt zich op elk moment afmelden voor de advertenties van DPG media door de instructies te volgen in de advertentie of door contact met ons op te nemen via de contactgegevens in deze privacyverklaring.

Door onze website te gebruiken en uw persoonsgegevens te verstrekken, stemt u in met het gebruik van DPG media zoals beschreven in deze privacyverklaring.

8. YouTube met uitgebreide gegevensbescherming

Deze website bevat video's van YouTube. De exploitant van de site is Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ierland.

We gebruiken YouTube in de uitgebreide gegevensbeschermingsmodus. Volgens YouTube betekent dit dat YouTube geen informatie over bezoekers van deze website opslaat voordat ze de video bekijken. De doorgifte van gegevens aan YouTube-partners wordt echter niet noodzakelijkerwijs uitgesloten door de uitgebreide gegevensbeschermingsmodus. Zo maakt YouTube - ongeacht of u een video bekijkt - verbinding met het Google DoubleClick-netwerk.

Zodra u een YouTube-video op deze website start, wordt er een verbinding gemaakt met de servers van YouTube. Hierbij wordt aan de YouTube-server doorgegeven welke van onze pagina's u heeft bezocht. Als u bent ingelogd op uw YouTube-account, stelt u YouTube in staat om uw surfgedrag direct aan uw persoonlijke profiel toe te wijzen. U kunt dit voorkomen door uit te loggen bij uw YouTube-account.

Verder kan YouTube na het starten van een video verschillende cookies op uw apparaat opslaan of vergelijkbare herkenningstechnologieën (bijv. apparaatfingerprinting) gebruiken. Op deze manier kan YouTube informatie over bezoekers van deze website verkrijgen. Deze informatie wordt onder andere gebruikt om videostatistieken te verzamelen, de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en fraude te voorkomen.
Mogelijk kunnen na het starten van een YouTube-video verdere gegevensverwerkingsprocessen worden gestart waarop wij geen invloed hebben.
Het gebruik van YouTube vindt plaats in het belang van de functionaliteit van onze website, de weergave van essentiële productinformatie aan klanten en een aantrekkelijke presentatie van onze online aanbiedingen. Dit vormt een legitiem belang in de zin van artikel 6, lid 1, onder f, AVG.
Meer informatie over gegevensbescherming bij YouTube vindt u in hun privacyverklaring op: https://policies.google.com/privacy?hl=nl.

9. Online aanwezigheid op sociale netwerken

We hebben online aanwezigheid op sociale netwerken om daar onder andere te communiceren met klanten en geïnteresseerden en hen te informeren over onze producten en diensten.

De gegevens van gebruikers worden in de regel door de betreffende sociale netwerken verwerkt voor marktonderzoek en reclamedoeleinden. Zo kunnen gebruikersprofielen worden gemaakt op basis van de interesses van gebruikers. Cookies en andere identificatiemiddelen worden op de computers van gebruikers opgeslagen voor dit doel. Op basis van deze gebruikersprofielen worden bijvoorbeeld advertenties geplaatst binnen de sociale netwerken, maar ook op websites van derden.

In het kader van de exploitatie van onze online aanwezigheid is het mogelijk dat we toegang hebben tot informatie zoals statistieken over het gebruik van onze online aanwezigheid, die door de sociale netwerken worden verstrekt. Deze statistieken zijn geaggregeerd en kunnen met name demografische informatie en gegevens over de interactie met onze online aanwezigheid en de verspreide berichten en inhoud bevatten. Details en links naar de gegevens van de sociale netwerken waarop we als exploitant van de online aanwezigheid toegang hebben, vindt u in de onderstaande lijst.

De rechtsgrondslag voor de gegevensverwerking is artikel 6, lid 1, onder f, van de AVG, gebaseerd op ons legitieme belang bij effectieve informatie van gebruikers en communicatie met gebruikers, of artikel 6, lid 1, onder b, van de AVG, om in contact te blijven met onze klanten en hen te informeren, evenals voor het uitvoeren van precontractuele maatregelen met toekomstige klanten en geïnteresseerden.

De rechtsgrondslag voor de gegevensverwerking die door de sociale netwerken zelf wordt uitgevoerd, vindt u in de privacyverklaringen van de respectieve sociale netwerken. Onder de onderstaande links vindt u ook meer informatie over de respectieve gegevensverwerkingen en de mogelijkheden om bezwaar te maken.
Wij wijzen erop dat verzoeken met betrekking tot gegevensbescherming het meest effectief kunnen worden ingediend bij de respectieve aanbieder van het sociale netwerk, omdat alleen deze aanbieders toegang hebben tot de gegevens en direct passende maatregelen kunnen nemen. Hieronder vindt u een lijst met informatie over de sociale netwerken waarop wij online aanwezigheid hebben.

10. Amazon Marketplace

Wij bieden onze producten ook aan op de Amazon Marketplace. We wijzen je erop dat we geen invloed hebben op de gebruiksvoorwaarden van de marktplaatsen en de aangeboden diensten, en slechts beperkte invloed hebben op de gegevensverwerking ervan. Controleer daarom zorgvuldig welke gegevens je ons via Amazon verstrekt. We kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gedrag van de exploitanten van de marktplaatsen en andere gebruikers, evenals derden die mogelijk samenwerken met de exploitanten van de marktplaatsen of ook hun diensten gebruiken. Over het algemeen ontvangen we van de marktplaatsen alleen de gegevens die nodig zijn voor de verzending van het gekochte product.

Raadpleeg de privacyverklaringen van de betreffende marktplaatsen voor het doel en de omvang van de gegevensverzameling en de verdere verwerking en gebruik van de gegevens door de marktplaatsen, evenals uw rechten en opties met betrekking tot de bescherming van uw privacy.
Amazon wordt beheerd door Amazon.com, Inc., 2021 Seventh Ave, Seattle, Washington 98121, USA ("Amazon"). Meer informatie hierover vind je in de privacyverklaringen van Amazon.

11. Ontvangers van de gegevens

Wij verstrekken de door ons verzamelde gegevens alleen als dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst of voor het bieden van de technische functionaliteit van de website, of als er een andere wettelijke basis is voor gegevensverstrekking.

In principe verwerken we uw gegevens zelf. We maken echter ook gebruik van dienstverleners. Naast de dienstverleners die in deze privacyverklaring worden genoemd, kunnen dit met name datacenters zijn die onze website en databases opslaan, IT-dienstverleners die onze systemen onderhouden, en adviesbureaus. Als we gegevens aan dienstverleners verstrekken, mogen zij de gegevens uitsluitend gebruiken om hun taken uit te voeren. De dienstverleners zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingehuurd. Ze zijn contractueel gebonden aan onze instructies, beschikken over geschikte technische en organisatorische maatregelen ter bescherming van de rechten van de betrokken personen en worden regelmatig door ons gecontroleerd.

Bovendien kan er in verband met verzoeken van autoriteiten, gerechtelijke beslissingen en juridische procedures gegevens worden verstrekt als dit noodzakelijk is voor de handhaving of verdediging van rechten.

Als EasyToys derden in het kader van gegevensverwerking overeenkomstig artikel 28 AVG opdracht geeft tot het verzamelen, verwerken en gebruiken van gegevens, gebeurt dit ook uitsluitend in overeenstemming met de wettelijke bepalingen inzake gegevensbescherming.

Verzendingsdienstverleners en logistieke bedrijven

Voor de levering van uw bestellingen werken we samen met externe verzendbedrijven (bijv. DHL). Deze dienstverleners ontvangen van ons de gegevens die nodig zijn voor de contractafhandeling, zodat uw bestellingen veilig bij u aankomen en u de verzending via trackingcode kunt volgen. Dit omvat uw naam, e-mailadres en, indien u deze aan ons hebt verstrekt, ook uw telefoonnummer. De gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de uitvoering van de verzend- of logistieke opdracht. De wettelijke basis is artikel 6, lid 1, sub b AVG. U kunt uw telefoonnummer op elk moment uit uw klantaccount verwijderen.


12. Overdracht van gegevens naar derde landen

Zoals uitgelegd in deze privacyverklaring maken wij gebruik van diensten van aanbieders die deels gevestigd zijn in zogenaamde derde landen (buiten de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte) of daar persoonsgegevens verwerken, dus landen waarvan het niveau van gegevensbescherming niet overeenkomt met dat van de Europese Unie. Indien dit het geval is en de Europese Commissie geen adequaatheidsbesluit (artikel 45 AVG) heeft genomen voor deze landen, hebben wij passende maatregelen genomen om een adequaat niveau van gegevensbescherming te waarborgen voor eventuele gegevensoverdrachten. Dit omvat onder meer de standaard contractuele clausules van de Europese Unie of bindende interne gegevensbeschermingsvoorschriften.

Indien dit niet mogelijk is, baseren wij de gegevensoverdracht op uitzonderingen van artikel 49 AVG, met name jouw uitdrukkelijke toestemming of de noodzaak van de overdracht voor de uitvoering van een contract of voorafgaande maatregelen.

Indien er een overdracht naar een derde land gepland is en er geen adequaatheidsbesluit of geschikte garanties zijn, bestaat de mogelijkheid en het risico dat autoriteiten in het betreffende derde land (bijvoorbeeld geheime diensten) toegang kunnen krijgen tot de overgedragen gegevens om deze te verzamelen en te analyseren, en dat de afdwingbaarheid van jouw rechten als betrokkene niet gegarandeerd kan worden. Bij het verkrijgen van jouw toestemming via de cookie-banner word je hier ook over geïnformeerd.

13. Bewaartermijn

Over het algemeen bewaren wij persoonsgegevens slechts zolang als nodig is om aan contractuele of wettelijke verplichtingen te voldoen waarvoor wij de gegevens hebben verzameld. Daarna verwijderen wij de gegevens onmiddellijk, tenzij wij de gegevens nog nodig hebben tot het verstrijken van de wettelijke verjaringstermijn voor bewijsdoeleinden voor civiele vorderingen of vanwege wettelijke bewaarplichten.

Voor bewijsdoeleinden moeten wij contractgegevens nog drie jaar na afloop van het jaar waarin de zakelijke relatie met jou eindigt bewaren. Eventuele vorderingen verjaren volgens de wettelijke verjaringstermijn ten vroegste op dat moment.

Ook daarna moeten wij jouw gegevens gedeeltelijk nog om boekhoudkundige redenen bewaren. Dit is vereist door wettelijke documentatieverplichtingen die kunnen voortvloeien uit het Handelswetboek, de Belastingwet, de Wet op het Kredietwezen, de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering en de Wet op de effectenhandel. De daar voorgeschreven bewaartermijnen voor documenten variëren van twee tot tien jaar.

14. Jouw rechten

Je hebt onder de respectievelijke wettelijke voorwaarden de volgende wettelijke privacyrechten:
Recht op informatie (artikel 15 AVG, § 34 BDSG)
Recht op verwijdering (artikel 17 AVG, § 35 BDSG)
Recht op rectificatie (artikel 16 AVG, § 34 BDSG)
Recht op beperking van de verwerking (artikel 18 AVG)
Recht op gegevensoverdraagbaarheid (artikel 20 AVG)
Recht om toestemming in te trekken (artikel 7, lid 3 AVG)
Recht om bezwaar te maken tegen bepaalde gegevensverwerkingsactiviteiten (artikel 21 AVG)

Om jouw hier beschreven rechten uit te oefenen, kun je te allen tijde contact opnemen met de contactgegevens vermeld onder "Contactpersoon en verantwoordelijke". Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming die voor ons verantwoordelijk is.

15. Gegevensbeveiliging

Wij hebben actuele technische maatregelen genomen om de veiligheid van gegevens te waarborgen, met name om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen gevaren bij gegevensoverdracht en tegen kennisname door derden. Deze worden steeds aangepast aan de huidige stand van de techniek. Om de persoonlijke gegevens die u op onze website heeft verstrekt te beveiligen, gebruiken we Transport Layer Security (TLS), die de door u ingevoerde informatie versleutelt.

16. Wijzigingen in het privacybeleid

Af en toe actualiseren wij dit privacybeleid, bijvoorbeeld wanneer wij onze website aanpassen of wanneer de wettelijke vereisten veranderen.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 13 van 33

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen