Hoe kan ik mijn product het beste onderhouden?

Tips en tricks

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je gekochte artikelen, geven we je hierbij tips voor gebruik en onderhoud van sextoys. Je verlengt hierdoor de levensduur van de producten. Mocht je toch nog vragen hebben, neem gerust contact op met onze klantenservice. We adviseren je graag!

Opbergen van sextoys

Veel van onze producten zijn gemaakt van materialen die op elkaar kunnen reageren; daarom raden we je aan om sextoys altijd apart van elkaar te bewaren. Producten van latex, rubber, jelly, PVC en siliconen kunnen, als ze tegen elkaar aan liggen, smelten of vervormen. Bewaar je toys dan ook los van elkaar, in een zakje of doosje, hiermee voorkom je schade. Wij verkopen toybags waarin je sexspeeltjes veilig en discreet kunt opbergen. Bewaar onze producten uit de buurt van een warmtebron/direct zonlicht en op een koele/droge plaats. Stel ze ook nooit bloot aan zonnestralen of andere warmtebronnen, hierdoor kan het materiaal aangetast worden. Verwijder de batterijen na gebruik, dit zal de levensduur van je toys verlengen!

Schoonmaken van sextoys

Elke toy dient voor en na gebruik gereinigd te worden. Het is belangrijk dat het reinigen van sextoys grondig gebeurt om bacteriën te doden. Gebruik voor het reinigen een speciale toycleaner, deze kun je uiteraard in onze webshop kopen. Met toycleaner kan de sextoy heel eenvoudig gereinigd worden. Breng toycleaner aan op de toy en wrijf deze vervolgens goed schoon met een droge, schone doek. De niet-poreuze glazen toys (zonder elektronisch gedeelte) zijn daarnaast ook te reinigen in de vaatwasser (zonder vaatwastablet).

Glijmiddel voor sextoys

Er zijn veel verschillende soorten glijmiddelen verkrijgbaar. Voor de anale toys zoals buttplugs, anaal vibrators en anaal kettingen is er anaal glijmiddel. Anaal glijmiddel beschikt over meer viscositeit (dikte) waardoor anale penetratie soepeler verloopt. Voor silicone sextoys adviseren wij glijmiddel op waterbasis. Je kunt voor toys die gemaakt zijn van silicone géén glijmiddel op siliconenbasis gebruiken; hierdoor kan het materiaal van de toy aangetast worden waardoor er beschadigingen/defecten ontstaan. Het is daarom uiterst belangrijk dat een silicone vibrator/sexspeeltje uitsluitend gebruikt wordt in combinatie met een glijmiddel op waterbasis. Andere materialen waaronder glas, aluminium en edelstaal kunnen uiteraard wel gecombineerd worden met een silicone glijmiddel.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 6 van 10

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen